Verloop sessie

Irissen, Ohara Koson, Rijksmuseum.

Vandaag maakte ik kennis met Irene in haar eigen praktijk. Een fijne plek met aandacht en zorg vormgegeven. Het gaf meteen de setting van de sessie aan. Rust, afstemming, bij jezelf komen en vervolgens verschillende kanten van jezelf zien.

Irene staat midden in het leven, heeft veel levenservaring en levenswijsheid die af en toe subtiel tijdens de behandeling zichtbaar werd door bijvoorbeeld een specifieke aanraking of een uitnodigende vraag waardoor de verbinding tussen allerlei ‘werelden’ zichtbaar werd.

Baudy Wiechers

Grondlegger van de CONSENT-methode

Een sessie sluit altijd aan bij jouw unieke behoefte op dat moment. Daarom is geen enkele sessie hetzelfde. Ook het aantal sessies en de opbouw stemmen we af op wat voor jou het beste werkt. Toch zijn er zaken die altijd wel een plek krijgen.

Telefonische intake

Voordat jij de eerste keer komt, hebben we telefonisch contact. We maken kennis en zijn elk in de gelegenheid om vragen te stellen en te beantwoorden. We stellen vast of mijn werkwijze aansluit bij jouw behoeften. Ook kijken we of het persoonlijk klikt. Op deze wijze leggen we de basis voor een constructieve samenwerking.

Eerste consult

Een eerste consult start met een uitgebreide intake. Daarin gaan we allereerst praktische zaken langs. Ook maken we een aantal afspraken rond de samenwerking. Daarna gaan we dieper in op jouw achtergrond en de reden waarom je komt. Zo werken we samen aan veiligheid en vertrouwen.

Op één van jouw thema’s gaan we dieper in. Afhankelijk van de duur van de intake soms langer, soms wat korter. In een eerste consult gebruik ik daar meestal de massagetafel en aanraking voor.

We sluiten af met een korte evaluatie om vast te stellen hoe we verder gaan.

Regulier consult

Een vervolg consult begint doorgaans met een korte check in: hoe is het gegaan sinds de vorige sessie, wat is de impact ervan geweest en wat hebben eventuele opdrachten voor thuis opgeleverd?

Daarna is er gelegenheid voor zelfonderzoek: hoe is het nu met je? Met welk thema wil je dit keer werken?

Afhankelijk van de uitkomsten hiervan krijgt de sessie verder vorm. Daarbij zet ik verschillende technieken in, waaronder:

  • Aandachtige aanraking
  • Ademwerk
  • Meditatie
  • Zelfonderzoek
  • Spiegelen
  • Energetisch werk
  • Bodyflow

We sluiten samen af. Soms geef ik je dan nog een opdracht mee om thuis verder mee te werken.

Tussen de consulten door neem ik zo nodig contact op met tips voor het integreren van je sessie in je dagelijkse leven. Je kunt altijd contact met mij opnemen wanneer je vragen hebt.

Een consult (ook eerste consult) duurt 1,5 uur.

Beeld in header: Irissen, Ohara Koson, Rijksmuseum.