Aanbod

IJsvogel bij lotusbloem, Ohara Koson, Rijksmuseum.

Een massage van Irene voelt als een totale reset van mijn lichaam en van mijn mind. Warme wijze handen die precies weten wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn. En soms stelt ze een vraag of maakt ze een opmerking die inzicht geeft en lichtheid brengt.  Na afloop stroomt alles weer. Ik kan weer zacht zijn in en met mezelf. Zelfs mijn hoofdpijn is na de massage helemaal weg. Op zijn tijd een afspraak maken bij Irene past helemaal in mijn manier om goed voor mezelf te zorgen.

Hanneke Janzen

trainer Communicatieverbetering

Ken je dat gevoel van vastzitten in je leven? Of juist jezelf voorbij te hollen?

Het leven is continu in beweging. Maar al te vaak verzet je je daartegen. Want verandering kan eng zijn. Dus houd je vast aan die ene relatie. Of die ene baan. Of aan je persoonlijke manier van werken. In je hoofd weet je dat goed te praten, maar je hart en je lijf weten beter. Stil verzet mondt uit in stilstand. Je verkrampt letterlijk en figuurlijk.

Het leven verandert voortdurend. Maar als je op alle golven meegaat, dan wordt het al gauw te veel. Je zegt ja tegen drukke werkzaamheden, ja tegen een vraag om hulp, ja tegen zelfontplooiing, ja tegen je kinderen, ja tegen alle rijkdom van het leven. En maar mondjesmaat nee. Je loopt zo hard, dat je er op leegloopt.

Kern van het probleem is dat je het tempo van de buitenwereld en je innerlijke tempo niet goed weet af te stemmen. Golven doven elkaar uit of jagen elkaar op. Het natuurlijke ritme is zoek. Je vraagt je af:

  • Wat moet ik doen om weer ontspannen te leven?

Andere vragen waar je misschien mee zit:

  • Hoe breng ik rust in mijn hoofd?
  • Hoe weet ik wat ik nu echt wil?
  • Hoe kan ik weer voelen?
  • Hoe ga ik om met veel indrukken van buitenaf?
  • Hoe voel ik me goed in mijn eigen lijf?

Je wilt weer leven zoals jij dat wilt.  

De kunst is om ontspannen koers te houden

Om je jouw leven weer eigen te maken, heb je een rustpunt nodig in jezelf. En een fijngevoelig kompas dat aangeeft welke richting je wilt kiezen en welk tempo daarbij past. In mijn sessies help ik je om te zakken in jezelf. Aan het oppervlak van de zee kan je zeeziek worden, maar al een paar meter de diepte in is er meer rust en zijn de stromingen begrijpelijker. In de ontspanning die ontstaat, help ik je weer te gaan voelen. We onderzoeken wat er voor jou echt toe doet. Ook help ik je je flexibiliteit te vergroten, zodat je ontspannen op je omgeving kunt reageren.

Ik ondersteun je daarin op verschillende lagen, zowel fysiek als emotioneel. Hierbij gebruik ik een waaier aan technieken. Ik kijk naar wat er op het moment zelf bij jou past. Aandachtige aanraking  en werken met adem vormen hierin de basis. Daarmee creëer ik een ruimte waarin jij vanuit een steeds groter bewustzijn naar bewust zijn toe kunt werken. Uiteindelijk stuur jij je eigen proces.

In verbinding wordt het leven licht

Vanuit rust in jezelf kun je je bewust aan de buitenwereld verbinden. Je weet wat je wilt en brengt dit helder en ontspannen naar buiten.  Zo win je aan invloed. Wanneer je sterk staat in jezelf, stel je jezelf ook makkelijker open voor hulp. Je zult ervaren dat je met meer lichtheid en creativiteit door het leven manoeuvreert.  Je keuzes en je tempo passen bij wie je bent. Vanuit rust ben je in beweging.

Lees hier meer over de impact van aandachtige aanraking.

Lisette Thooft schreef in de Happinez over Rebalancing.  

Nieuwsgierig? Neem contact op voor een kennismaking.  

Beeld in header: IJsvogel bij lotusbloem, Ohara Koson, Rijksmuseum.